Новини

Як прищепити дитині інтерес до навчання?

26.11.2022
Намагаючись розвинути у нашої дитини постійний інтерес до навчання, ми іноді отримуємо від дітей примхи та надуті губки, відмову займатися. Потрібно щось змінювати в наших стараннях?

1️⃣ Правильно організуйте місце для навчання
Створіть робочий простір для занять так, щоб він сприяв концентрації уваги дитини. Заберіть із зони видимості все, що могло б спровокувати його відволікатися від заняття. У полі зору має бути лише необхідне для гри, заняття, навчання.

2️⃣ Допоможіть правильно пізнавати нове.
Цікавість у дітях закладена самою природою. Їхні дитячі питання іноді ставлять у глухий кут дорослого. Діти хочуть бути дорослими та копіюють їх. Використовуйте це та показуйте дітям як правильно потрібно знаходити відповіді на їхні запитання – читайте з ними та аналізуйте прочитане разом. Пізнайте нове разом із ними, віддаючи пріоритет пошуку дитині. Після всього виконаного не забудьте похвалити його про виконану роботу. Не поспішайте щось робити за дитину. Ваше завдання підтримати та викликати подальший інтерес до отримання нових навичок, знань. При цьому від вас потрібне чітке та зрозуміле формулювання досягнення бажаного результату.

3️⃣ Розклад дня.
У дитини має бути розклад дня. Це дисциплінує його. Розклад дня має включати різноманітні заняття. Спочатку ці заняття повинні займати 10-15 хвилин і мати ігровий стиль. Згодом час занять збільшується відповідно до віку дитини. Між заняттями має бути перерва і вони повинні чергуватись рухливі з нерухомими. Наша роль навчити дитину виконувати розклад дня і постійно контролювати часовий ліміт.

4️⃣ Навчаючи дитину, навчайтеся самі.
 З самого початку постарайтеся, щоб під час освітнього процесу дитина стала її активним учасником. Але без допомоги з боку дорослих цього може не статися. Від батьків дитина переймає інтерес до знань. Енергією батьків пізнавати нове, удосконалювати та розвивати навички, шукати вирішення різних завдань, заражаються й їхні діти. Інтерес до нового заразливий. Виявляйте захоплення від нових відкриттів, але більше захоплюйтеся відкриттями ваших дітей. Це дає стимул для пошуку нового.

🌍Одеса, Марсельська, 33/3
 
📲0 800 307 377
098 791 0384
063 802 4643
050 077 6045
 
Сторінка клубу: kidsandrobots.com/kotovskogo
Сторінка в соціальних мережах: facebook.com/KidsandRobotsnaPoselkeKotovskogo
instagram: @kidsandrobots_kotovskogo
 
Чекаємо кожного на заняттях. З повагою Клуб Робототехніки Kids&Robots